Torben Nielsen, stomist og impotent

5 minutes reading time (906 words)

Vi tillægger det impotente en helt forkert betydning

Hvad er impotens? Er impotens et karaktertræk? Er impotens fysisk, eller er det mentalt?

Impotens er ikke et karaktertræk, og det er ikke noget mentalt – impotens er noget fysisk.

I forhold til potensproblemer eller erektil dysfunktion som det hedder i lægetermer, anvendes impotent som en misforstået betegnelse for diverse rejsningsproblemer.

Rejsningsproblemer udløses oftest af mentale årsager som præstationsangst, lavt selvværd, depression, stress, aseksualitet eller andre mentale begrænsninger. Begrænsninger, som den enkelte mand stort set altid selv skaber i sit hoved.

Der findes også rejsningsproblemer, som er udløst at noget fysisk som for eksempel prostatakræftoperationer. Nervebevarende prostatakræftoperationer skaber meget ofte rejsningsproblemer og nedsætter lysten til sex.

Millioner af mænd verden over har rejsningsproblemer, men det taler vi sandelig ikke om. Vi går ind i tavshedens mørke, og alt for mange mænd vælger at skubbe deres partner fra sig med en dogmatiseret, stupid og tabuiseret indstilling til deres problem i stedet for at søge hjælp, viden og indsigt, som sagtens kan give dem en dejlig rejsning tilbage.

De fleste af de danske mænd, som har henvendt sig til mig omkring impotens og rejsningsproblemer har mistet deres partner. De fortæller stort set alle, at skammen har været så ulidelig, at de har skubbet deres partner væk. Enkelte mænd er gået fra deres partner, fordi partneren har nedgjort og udskammet dem med impotensen, både privat og offentligt.

Det issue. som manden oplever i forhold til rejsningsproblemer og impotens er skabt gennem generationer og tusindvis af år med et mantra om, at en mand kun er en rigtig mand, hvis hans pik kan blive stiv – hvis han har sin potens intakt, og han er frugtbar. Intet kunne være mere forkert.

Jeg kender ganske mange mænd, som har deres potens intakt og er frugtbare, men de er meget langt fra at være mænd, endsige rigtige mænd. Alt for mange mænd har tilpasset sig den feministiske dagsorden på en meget usund måde og næsten glemt, at de er født med en maskulin kerne, har et maskulint ophav med gode, sunde og maskuline karaktertræk.

Vi tillægger det impotente en helt forkert betydning og anvender ordet, og den fysiske tilstand det beskriver, helt forkert. Vi anvender impotens til at beskrive en mands karakter i en utrolig negativ kontekst og påvirker dermed de næste generationers opfattelse af det impotente.

Vi fastholder det negative, og i samarbejde med den samfundsmæssigt accepterede udskamning driver vi mænd, der bliver ramt af impotens eller rejsningsproblemer, ud i et mørkt grænseområde i forhold til at vælge mellem livet eller døden.

Vi driver dem ud i et limbo, hvor det rationelle har meget svært ved at trænge igennem, og følelserne regerer. Skammens ansigt og ildelugtende ånde fylder dette limbo og næres af tabuets konstante opretholdelse og tilstedeværelse.

Det forfærdelige ved tabuer er tavsheden. Tavsheden, som følger manden, der har impotens eller rejsningsproblemer. En tavshed, der snærer som de stramme bånd i Kinbaku (japansk bondage). En tavshed, der sagtens kan martre en mand i årtier, inden han bryder den, hvis han overhovedet gør det.

Jeg husker tydeligt den tavshed, som jeg blev indhyllet i i forhold til omverdenen. Skammen er til at tage og føle på, selv for en mand som jeg, der stort set er ligeglad med, hvad andre tænker om mig. At jeg var impotent, ville jeg dog alligevel ikke have, at folk skulle tænke om mig.

Hvorfor?

Fordi det impotente anses for at være et karaktertræk hos en mand, uanset om han har impotens eller ej. En impotent mand er en mand, som ikke kan stå op for sig selv, som ikke tør stå ved sine meninger og holdninger. En mand, som ikke siger fra, men lader sig kue af den omverden, han er en del af. En tøsedreng, som stikker halen mellem benene og løber hjem til mor. En impotent mand er en fej kujon, og han fortjener al den udskamning, han kan få.

Med den udprægede og folkelige opfattelse af en sammenhæng mellem det impotente og en mands karakter er det fuldt forståeligt, at tabuet fastholdes og påvirker alverdens mænd til at vælge døden frem for et liv med impotens.

Jeg fik taget min potens i 2013, og i hovedparten af årerne efter har jeg talt med en hel del mænd i Danmark, Sverige og Norge om at leve med impotens. 

Jeg har fået det samme svar fra stort set alle mænd på spørgsmålet:

Hvad var din første tanke, da du fik at vide, du skulle have impotens resten af dit liv?

De svarer at deres første tanke var, at de hellere ville dø, ligesom min egen første tanke var. Heldigvis er tanken ét og virkeligheden noget andet.

En mand, som jeg havde kontakt med, tog sit eget liv på grund af impotens og stomi. Tanken om at skulle leve resten af hans liv med impotens, stomi og skammen kunne han ganske enkelt ikke bære og valgte at tage sit eget liv – SÅ stort er tabuet, impotens.

Vi har alle et ansvar for, at tabuet er blevet så voldsomt, at mænd tager livet af sig selv for at slippe for at leve med skammen over at have impotens. Skammen overgår enhver forestilling om, hvad en mand skal magte i henhold til en misforstået opfattelse om, at en mand skal tåle alt.

Mænd er også en slags mennesker, som har følelser og kan blive kede af det – de må bare ikke i henhold til det omtalte dogme, som vi mænd desværre selv er med til at fastholde.

Glæde og sorg
Om at guide og udgive erfaringer, som rykker…
 

Comments 1

Guest - Christian (website) on Tirsdag, 3. marts 2020 21:29

Tak for et godt indlæg. Impotent skal frem i lyset, andet kan simpelthen ikke passe - tænker tit hvis kvinder kunne ha samme problem, altså at skeden lukkede når man skulle ha sex skal man virkelig springe ud lidt ligesom homosexuelle? jeg er selv “helbredt” ved hjælp af Caverject. - hvorfor siger man ikke noget hvorfor gør man ikke noget - få focus nu Venlig hilsen Christian.

Tak for et godt indlæg. Impotent skal frem i lyset, andet kan simpelthen ikke passe - tænker tit hvis kvinder kunne ha samme problem, altså at skeden lukkede når man skulle ha sex:o skal man virkelig springe ud lidt ligesom homosexuelle? jeg er selv “helbredt” ved hjælp af Caverject. - hvorfor siger man ikke noget hvorfor gør man ikke noget - få focus nu Venlig hilsen Christian.
Already Registered? Login Here
Guest
Onsdag, 23. september 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://propatienter.dk/