Rettigheder. Viden. Inspiration

Propatienters blogunivers

Lev livet med og uden sygdom
Font size: +

Tid til vaccine og prøver

En anderledes opringning. Det fik jeg her i starten af maj måned. 

Kunne se på min telefon, at det var fra min læge. 
 
Hun ville blot fortælle mig om samt tilbyde mig en mulighed. Lægerne havde indbyrdes talt om mig, at de mente jeg var i risikogruppen eller i den patientgruppe, som helst ikke bør rammes af en lungebetændelse.
 
Derfor havde de lagt en vaccine til side til mig mod lungebetændelse. Den ville være gratis, da de mente, jeg er egnet til den. Selvom jeg ikke er en del af den patientgruppe i første omgang, der hører til risikogruppen ud fra forskrifterne, skulle jeg have muligheden og tilbuddet. 
 
Jeg takkede med det samme ja tak! 
 
For tør jeg andet? Hmmm godt spørgsmål. Indtil videre er jeg da gået ram forbi, ihvertfald hvad jeg ved. Jeg ved jo, hvor medtaget jeg bliver af bare en gang snot (undskyld udtrykket). 7-9-13 så langt så godt. 
 
Det skal ikke forståes på denne måde, at vaccine mod lungebetændelse gør mig immun overfor sygdom eller corona. Det er ikke sådan det hænger sammen. Det er for at mindske risikoen for at få en mulig lungebetændelse med indlæggelse til følge. 
 
Alligevel lidt spøjst, da jeg 14 dage forinden havde skrevet med en reservelæge fra selv samme lægehus, om jeg kunne få vaccinen grundet min sclerose. Han havde svaret nej i denne omgang, men at muligheden forelå der til efteråret. 
 
Alligevel har jeg så fået muligheden gratis 'før tid'. 
 
I samme ombæring og fordi de gerne vil undgå unødige mennesker i praksis for tiden, får jeg taget blodprøver på samme tid. 
 
En gang om året får jeg lavet et sundhedstjek allround. Jeg lider af arveligt forhøjet cholesterol, som jeg får medicin for, og mine tal er nu perfekte på fjerde år.
 
Jeg får det hele kontrolleret: Blodtryk, hjertecardiogram/EKG (hvert 2. år) mine vitamin- og mineralbalancer, stofskifte (T3 og T4) alle værdier i kroppen, der kan måles, får jeg kontrolleret hvert år. 
Gad vide om jeg også må blive testet for COVID-19? 
 
For to måneder siden var ALT lukket rundt om i landet. Hver eneste time var der fokus på mørketal, smittede, indlagte, bortgået personer, respiratorisk krævende patienter, Europa, Verdenen: PANDEMI globalt. ALLE STEDER...
 
Nu her er vi på vej ud på den anden side i små skridt. Til stor glæde for mange. Til stor frustration for mange. Til vrede og ængstelse for?
 
Tja, listen er lang. Det har krævet tålmodighed, tålmodighed og atter tålmodighed. Og vi er ikke landet endnu!
 
Jeg har det fint med, at fitnesscentret er lukket endnu. Jeg mangler det ikke. Jeg glæder mig til, at de åbner igen - HELT sikkert! 
 
Jeg har billetter til Rock under Broen, der er rykket fra juni til september (indtil videre), jeg har billetter til koncert med TV2 - deres 40 års turne. Jeg har nogle billetter til nogle foredrag i efteråret.
Gad vide, om det lykkedes? Jeg håber på det i den grad. Efter denne stilhed gennem længere tid trænger jeg også til at opleve lidt andet og andre. Alligevel må vi også acceptere alvorens tilstand pt!
 
LANGSIGTET HVAD SÅ? Ja, i september 2019 blev jeg henvist til fire ugers rehabilitering på sclerosehospitalet. Det er der lang ventetid til. De er lukket som alt andet (forsamlingsforbud. Vi er 56 indlagte af gangen) dertil kommer de 70 ansatte. Alle er jo rykket på ubestemt tid. Jeg føler så heller ikke et behov lige nu faktisk. Fordi jeg har det faktisk rigtig godt! Samværet og gensynsglæden savner jeg, men behovet er der ikke lige nu. Nu ser vi, hvornår der reelt kommer en indkaldelse. Jeg skyder på 2021....(mit gæt) 
 
Min hund: Jamen, det går forrygende! Havde så liiiiige glemt, hvordan den der hvalpetid er! De der tidligere hvil og pauser jeg havde på mine dage, ja de er ikke eksisterende lige pt. Men ved du hvad: Det er helt ok. Jeg har ingen problemer og mærker ingen problemer. Der er gang i hytten herhjemme med den skønne dreng! 
 
Nu skal jeg have mit stik/ vaccine, og mine prøver taget. Så må jeg vente på svar. Går det som det plejer, ja så er der intet at komme efter. HELDIGVIS.
 
JEG vælger at smile og glædes i disse tider. Jeg vil ikke lade mig gå på eller være trist over situationen, der er derude. Jeg kan ikke ændre på det, der ikke er i mine hænder. Men jeg kan vælge at gribe de bolde, der tilfalder MINE hænder. 
Kærlighed i coronaens tid
At turde sænke barren og ambitionerne
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Lørdag, 25. marts 2023