Rettigheder. Viden. Inspiration

Propatienters blogunivers

Lev livet med og uden sygdom
Font size: +
3 minutes reading time (657 words)

Lev det liv, du ikke fortryder den dag, du skal herfra

Jeg har altid set de positive sider af enhver situation. Selv når det hele har været mørkt og trist. Det er sådan, jeg holder hovedet oppe og kan kæmpe videre for det, jeg drømmer om. 

Hvis du har læst mine tidligere blogindlæg her på siden, så husker du måske nogle af de ting, jeg har været igennem de sidste par år. Sygehuse, der har lavet så mange fejl, at jeg har været nødt til at klage til Patientklagenævnet, kommunen der ikke altid er samarbejdsvillig, og en krop der ikke altid vil det samme som jeg.

Alligevel er det lykkes mig, på lige knap tre år, at skrive en roman og få den antaget på et forlag. Det er vildt at tænke på, at min største drøm endelig er gået i opfyldelse. Rejsen har været lang, og en enkelt gang har jeg haft lyst til at smide det hele i skrivebordsskuffen og aldrig kigge på den igen. Det er sindssygt hårdt at få afslag. Tror der gik en uge, hvor jeg slet ikke kunne samle mig om noget, for alt jeg kunne tænke på var afslaget.

Heldigvis har jeg en fantastisk veninde, der også er forfatter, som kunne hjælpe mig tilbage på sporet. Hun mindede mig om, at tiden, jeg havde brugt på at skrive, jo ikke var spildt. Jeg havde jo stadig en færdig bog, og der var mange andre forlag, jeg kunne prøve. Så det gjorde jeg. De næste afslag tog ikke nær så hårdt på mig, og lige pludselig fandt jeg et forlag, som elskede min historie.

Den hedder AFTRYK og udkommer den 3. september 2021. 

Her kommer bagsideteksten:

Der er 173 vægfliser på handicaptoilettet. Jeg har talt dem. Dagligt. Jeg burde sidde til undervisning, men jeg kan ikke. Jeg har brug for ro. Bare lidt. Ingen har opdaget, at jeg er væk. Hvorfor skulle de også det? Jeg er ikke en af dem. For mig er fester, fyre og sex cirka ligeså interessant som vejrudsigten. Og kørestolen hjælper heller ikke ligefrem på det der med at passe ind.

Hvis bare nogen ville se mig. Mig. Ikke kørestolen. Måske hvis jeg fortsætter med at få 12-taller? Så vil de se, at jeg ikke er dum, bare fordi jeg triller rundt på fire hjul. Ikke? 

Hvis jeg skal være ærlig, vil jeg hellere fordybe mig i min roman. Være sammen med min hovedperson. Hun er stærk og modig. Alt det jeg ikke er. Og imens vil jeg drømme om, at se mit navn på forsiden, når den en dag udkommer. Rebecca Skovgaard.

Rebecca føler sig usynlig. Klassekammeraterne ser hende ikke, og livet har gjort hende mentalt ældre, så fester, drenge, sko og sex kunne ikke være mere ligegyldigt.

Alt, hvad Rebecca ønsker sig, er at blive set for den, hun er. Men det eneste, som omverdenen ser, er kørestolen med de orange reflekser. Hun har hele livet forsøgt at modbevise fordommen om, at handicappede er mindre begavede. Men er det kampen værd, hvis det er på bekostning af hendes egen glæde og indre gnist?

AFTRYK er en roman om ensomhed, mobning og drømme. 

Jeg glæder mig virkelig til at sende den ud i verden og ikke mindst til at høre, hvad læserne synes. 

Samtidig har jeg også lært en hel masse af denne proces, både i forhold til det skrivetekniske, men også lidt om udholdenhed. Normalt er jeg ikke typen, der giver op, men nogle gange kan kampen altså godt føles lang og umulig. Men jeg ved, at det bliver bedre med tiden, uanset hvad. Jeg skal bare hænge i. Og det er okay at spørge om hjælp.

Hvis du er blevet nysgerrig efter at læse AFTRYK, så kan du finde den hos diverse online boghandlere, og de fysiske kan også bestille den hjem.

Du kan også læse mere på:

Web: https://www.stephaniefjeldsoefischer.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/stephanie.fjeldsoe.fischer.forfatter

Instagram: https://www.instagram.com/stephanie.f.fischer.forfatter/

Tak fordi du læser med. 

Og husk det nu: Lev det liv, du ikke fortryder den dag, du skal herfra.

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

En rigtig god fredag
En plet på lungen gav en sommer fuld af angst
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Onsdag, 7. december 2022