Mit liv med muskelsvind

2 minutes reading time (316 words)

Jeg passer ikke ind i boksen

Nogle gange tror jeg altså, at min krop er samlet af alle de rester, der nu var på lager, og i øvrigt samlet uden en tegning. Selv lægerne synes jeg er lidt af et mysterium.

De seneste tre år har jeg døjet med føleforstyrrelser og periodiske lammelser i højre arm. Den første gang mente man, at det skyldtes min muskelsvind. De fleste læger ved ikke rigtig noget om SMA, og de lyttede ikke. da jeg sagde, at SMA og føleforstyrrelser absolut intet har med hinanden at gøre.

Nogle år efter kom det igen, og her tjekkede man for blodpropper. Der var ingen. Lægerne gik i stå.

Sidste år spredte føleforstyrrelserne sig til højre ben og blev ret voldsomme. Endelig tænkte lægen, at jeg skulle henvises til neurologisk med henblik på en udredning. Og ved du hvad? Afdelingen afviste henvisningen af den simple årsag, at jeg ikke kan komme i MR pga. jern i ryggen og respirator. Spørg, om jeg blev frustreret. Det kunne simpelthen ikke være rigtigt. Der måtte være andre undersøgelser, de kunne lave.

Nogle måneder senere sendte en læge pludselig henvisningen videre til Skejby. Og af hjertet tak for det. Der var godt nok to måneders ventetid, men til gengæld kom jeg ind til en super sød læge, som arbejdede med min type muskelsvind. Det har jeg aldrig prøvet før. Og hun vidste, at mine føleforstyrrelser kommer et andet sted fra. Men hun kunne ikke helt sætte en finger på, hvad det præcis er, for rent anatomisk gav min krop ikke helt mening. Så de har taget en hulens masse blodprøver og skal til endnu en undersøgelse, før jeg igen skal snakke med lægen. Der går nogle måneder endnu, men i det mindste sker der noget.

Det er utroligt, at man skal kæmpe så længe for at blive sendt til en med de rette kompetencer. Men jeg giver ikke op. Det gør jeg aldrig.

Galdesten på afveje... Og ferie forude
…Og så alligevel
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Lørdag, 18. september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://propatienter.dk/