Rettigheder. Viden. Inspiration

Propatienters blogunivers

Lev livet med og uden sygdom
Font size: +

Jeg blev sat på prøve...

Den her opringning fra lægen med, at jeg kunne få en gratis vaccine mod lungebetændelse, fik jeg jo. Oveni denne vaccine fik jeg taget mine årlige blodprøver og foretaget kontrol.

Vaccinen har ikke givet mig nogle bivirkninger af nogen art, så det kan jeg godt anbefale, hvis du går og tøver lidt. Jeg ved godt, det ikke er alle, der vil tage imod vacciner, da der er tilkommet bivirkninger tidligere, så jeg skal heller ikke postulere mere i denne sag!

Jeg ville jo frygtelig gerne testes for corona, men det måtte jeg ikke ved lægen. Så den lader jeg ligge so far, so good.

Mine prøver har aldrig set finere ud end som nu! Mine forhøjede kolesteroltal ligger så lavt nu, at det ikke kan blive bedre. Jeg startede på 7,9 med det 'grimme' kolesterol (LDL), og nu er jeg på 1,2. Jeg får så også kolesterolsænkende medicin på fjerde år nu. Det må jeg så acceptere er nødvendigt for mig resten af min tid. Det er en arvelig tendens på min fars side. Min far har det, og hans far havde det også.

Risikoen ved for højt kolesteroltal er jo blodpropper, og det vil vi ikke vel?

Jeg er glad for, at jeg får taget prøver hvert år, så der hele tiden bliver holdt øje. Hvert andet år supplerer lægerne med et hjertekardiogram (EKG) - heller ikke der er der noget at komme efter.

Så ud fra alt dette kan jeg konkludere, at jeg er sund og rask. Så det fortsætter jeg med (TAK).

NU er vi kommet til fase 3 og 4 i genåbning af Danmark før tid. Og det betyder, at fitnesscentret er åbnet igen. JA, jeg er startet med at træne igen. Hvor er det skønt og befriende. Det har hjulpet på kroppen, fordi jeg har malet badeværelse, døre, dørkarme og paneler i højglans hvid, og de stillinger der... ja, så knager kroppen noget. Oveni anlæg af gårdhave og 35 m2 fliser, ja så kan det mærkes i kadaveret. Men det nydes jo her bagefter, NÅR det er udført. Vi skal jo yde for at kunne nyde.

Dåbsattesten min tilføjede et år mere her d. 20 juni. 44 år gammel/ung - jeg føler mig ung stadigvæk, selvom der er kommet en diagnose og lidt ballade hist og her. Jeg nyder hvert et sekund alligevel.

Sommeren er kommet, og det er jo bare så dejligt. Husker så tydeligt en sommer for år tilbage, hvor varmen virkelig påvirkede min sclerose. Gelelemmer, udprægede føleforstyrrelser, en krop der absolut intet ville og derved overordentlig træthed/fatigue. Det var den sommer, jeg havde det sådan, jeg mærker heldigvis ikke noget lignende lige pt. (7-9-13).

Omvendt kan jeg så godt mærke, at det arbejde jeg HAR udført de forgangne måneder, det har kostet lidt (læs en del) på kroppen. Jeg er virkelig brugt og træt. Men så gør det ikke noget, at vejret er som det er nu... det er dejligt.

Jeg starter nyt arbejde her 1. august, og det ser jeg frem til. Så har jeg også 'gået hjemme' siden 28 februar.

Nyt i vente er der bestemt...

Jeg klager ikke, jeg nyder det hele ...

En rose har torne, vi vælger selv om vi vil lade os stikke, eller indånde duften...

Jeg vælger at indånde og nyde

Rigtig god sommer!

 

Fem års overlevelse lukker døren til scanneren
Status efter lungevolumenreducerende operation i f...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Onsdag, 7. december 2022