Rettigheder. Viden. Inspiration

Propatienters blogunivers

Lev livet med og uden sygdom
Font size: +

Hvordan går det i scleroseland?

 Ja tak, det går stærkt ... Stærkt forstået på den måde, at synes lige det var sommer, og nu er det midt oktober...

Jeg har haft en uges ferie, og det var i september, destination Samos Gi rækenland. Det var SÅ dejligt og SÅ tiltrængt.

Nu hedder det så countdown til julen.. Det kan jo tids nok, gå stærkt nok!

Efter mit coronaforløb, tog jeg den beslutning, at jeg IKKE ville have ny vaccine mod covid-19 igen.

Jeg har i alt fået 2 stik, og det er rigeligt til mig.

Har så efterfølgende læst, at de vacciner der blev givet med Pfizer, ja der var dosis for lille. Bla Bla.

Respekt til jer andre og dem, der ønsker flere vacciner mod covid-19 - jeg vil ikke.

Jeg har til gengæld modtaget den årlige influenzavaccine, og det har jeg gjort i 11 år. Det stopper jeg ikke med. Det har jeg haft stor glæde af.

Om det er coronasenfølger, jeg stadig har, ja det vides ikke. Mit højre øje er helt rødt.... Det er irriteret, og startede ugen inden corona kom. Det er der stadig, og er nu overgået til nye øjendråber.
Jeg har samtidig fået mit syn justeret, og nu med nye briller. Nye briller med læsefelt. Som min optiker sagde: Det hedder ikke glidende overgang i din alder, Irene (der må grines) – kald det, hvad du vil, men læsefelt har mine nye briller.

Jeg er kommet tilbage i Fitnesscentret igen efter frivillig pause i tre måneder. Hvor er det dejligt. Ja, det er hårdt at komme igang igen, men det er super fedt.

Jeg har mit koldtvandsbassin herhjemme, hvor jeg bader hver anden morgen. Jeg følger med temperaturen ned og vil fortsætte indtil forår/sommer. Lige pt. ligger temperaturen på mellem 9-11 grader. Det er en kølig fornøjelse, men følelsen af, at der ingen smerter er i momentet, man er vægtløs i momentet, vejrtrækningen er lettere og dybere – det er helt fantastisk.
Jeg har altid gerne ville vinterbade, men ved af erfaring, at jeg får mig ikke kørt afsted om morgenen. Nu er karret i baghaven, og nu er der ingen undskyldning. Det er på størrelse med to personers rundt bad, så der er plads til at sidde ned og være udstrakt med benene og have vand til halsen.

Jeg prioriterer at spise antiinflammatorisk kost. Så tit som muligt. I hverdagene er det snorlige efter antiinflammatorisk stil.
Jeg føler ikke, jeg kan gøre mere nu, i forhold til at give min krop de bedste betingelser, fysisk som psykisk. Så må jeg lade behandlere om at tage sig af mine facetledssyndrom. To år nu. Det tager tid og er i den grad invaliderende.

Jeg fokuserer på alt ovenstående, så kan JEG ikke gøre mere.

Jeg kan så kun berette om alt godt her i Scleroseland, når vi ser bort fra smerterne ... 

 

Lær at danse i regnen
Så fik jeg også prøvet det!
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Lørdag, 25. marts 2023