Er der noget, jeg den dag i dag stadig har svært ved at styre, så er det buffet – eller middel-kvalitets-mad ad libitum.

Det kræver nok ikke den store psykologuddannelse at forstå hvorfor, tænker det vil være nok, hvis DU sørger for at købe Familie Journalen og læse ”psykologbrevkasse” hvorefter du vil forstå årsag og sammenhæng.

Ens diabetesliv er til tider begrænset. I ungdomsårene var det f.eks. doktrinen, at man til hvert måltid spiste samme mængde kulhydrat:

Ikke mere, ikke mindre – var man mavesyg eller manglede appetit – så kunne man snyde sine forældre til at få 40 gram kulhydrat i en Sneakers chokoladebar – alternativet var, at man besvimede over rugbrødsmaden. Jeg var et klogt, men også ondt barn – og fik chokolade med livet som indsats.

I teenageårene var jeg en tørstig ung herre. Var der fest slap jeg kontrollen, jeg skulle ikke fremvise svaghed, og derfor drak jeg ofte dobbelt så meget alkohol som andre. Røg også til festen, light selvfølgelig – det var et selvskadende teenageoprør.

Det samme oprør mærker jeg i dag, når jeg en gang om året er ude og voldæde buffet. Alt den mad uden begrænsninger! Det gør jeg helt sikkert ifølge Familie Journalens eksperter på grund af de mange begrænsninger, jeg har mødt i mit liv - og i bestræbelser efter at opnå en form for ”normalitet”.

På alle andre områder er jeg min egen ekspert – for hvem gider at være normal? Men chokolade er livet, og fortjener med ikke lidt ovenpå alle de begrænsninger?

Lev livet… med livet som indsats.