Det årlige besøg

En gang om året er jeg til årlig kontrol /samtale ved neurologerne.

Og jeg har netop lige været afsted. 

En yderst behagelig mandlig neurolog. Han gav sig tid til at fortælle og forklare, besvare mine spørgsmål, kigge på scanningsbilleder, drage sammenligninger og være 'til stede' 

Gennem længere tid har jeg søgt om hjælp til mine smerter, føleforstyrrelser og spasmer i dagtimerne. Sidste år blev jeg anbefalet Gabapentin i dagtimer. Det gjorde jeg en gang - og kun denne gang. Aldrig, aldrig mere. Jeg kan IKKE affinde mig med at være i en zombietilstand. 

Jeg har god gavn af dem om natten sammen med saroten. 

Det vil sige, at gennem det sidste års tid har jeg ikke fået noget til mine ' vågne timer'. Jeg måtte ty til hjælp fra min veninde, der også lider af ekstreme nervesmerter (hun har ikke sclerose) og ved hjælp af Sirdalud fik jeg en god virkning. Men det kan jeg jo ikke bare købe selv. 

I samråd med neurologen har jeg nu fået tildelt disse tabletter i depotform. Jeg er taknemmelig for, at han vil hjælpe mig på denne måde. Til start i fire dage kun om natten og så supplere med en i dagtimer. Jeg er spændt på den effekt. Ydermere ville han anbefale mig en årlig MR scanning, så det takkede jeg ja til. 

Så må jeg acceptere ventetiden på scanning. 

Vi talte samtidig om vaccine mod corona, hvilket han klart ville anbefale. 

Samtidig gennemgik vi mine blodprøvetal, som jeg får årligt, og han var meget imponeret af mine tal og værdier. 

Alt i alt en god konsultation og samtale. 

Tilbage er så at vente på scanningen, som er blevet mig tildelt i marts 2021.

Sidste år blev jeg opereret to gange i mit knæ for ledmus. En absolut smertefuld tilstand, indtil det bliver fixet. Nu er mit knæ så begyndt at skabe sig igen, låse sig og bare øv. Jeg har ellers selv genoptrænet det siden sidste operation, med stor effekt, men det har åbenbart ikke været nok. 

For første gang, skulle jeg have en videokonsultation med egen læge. Jeg måtte ikke komme i klinikken, da jeg har hostet gennem tre uger trods en negativ coronatest. 

Takket være den teknologiske udvikling og verden fik jeg en konsultation online. 

En lidt anderledes konsultation, men absolut uden problemer. Er nu blevet henvist til ortopædisk i Vejle, og så må vi se, hvor hurtige de er. 

Må indrømme, at teknologien er beundringsværdig. I ' gammel tid' var det jo anderledes. 

Det kunne være dejligt med en tid inden jul og så få det fixet. 

Nu er det tredje jul i streg med sygehuse, indlæggelser mm. Så 2020 som i forvejen er meget anderledes, følger trop. 

Jeg håber på en hvid jul, ifølge meteorologerne har vi kun haft hvid jul ni gange siden 1900. Kunne det ikke være dejligt med lidt glæde trods alt oveni dette anderledes år? Store som små fortjener det vi forbinder med julen (restriktioner eller ej) 

Denne blog post bliver det sidste skriv for mig i dette år. Så tæller mine posts vist også 12 stk. En i hver måned. 

Jeg vil takke netop DIG, der læser med. Tak for din tillid så langt så godt. 

Håber, at du bliver godt informeret via dette univers generelt. 

Tilbage har jeg blot at ønske DIG en rigtig glædelig og forhåbentlig fredfyldt jul og ikke mindst et godt nytår. 

Lad os håbe, at næste kalenderår byder ind med knap så turbulente tiltag mm. 

Mit motto som altid er: TRO PÅ LORTET - fastholder jeg og sender mine tanker om alt det bedste. 

Både gennem denne 'kanal'  - tankemæssigt og med krydsede hænder og arme netop DIN vej! 

 

Glædelig jul og godt nytår. 

 

Med venlig hilsen 

Irene Møllegaard 

Første skridt som migræniker: At lære sin migræne ...
Hvordan går det så nu?
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Søndag, 26. september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://propatienter.dk/