Rettigheder. Viden. Inspiration

Propatienters blogunivers

Lev livet med og uden sygdom

Jeg hedder Lone Marquard og er født i 1975. 

Jeg er uddannet laborant og jordbrugsteknolog (en uddannelse, hvor man lærer at formidle og forvalte naturtiltag), og jeg er i dag pga. migræne og skulderskader ledig fleksjobber, normeret til ca. ni timer.

Jeg bor på midtfyn sammen med min kæreste, tre katte, to hunde og i køreafstand står min...

Jeg hedder Lone Marquard og er født i 1975. 

Jeg er uddannet laborant og jordbrugsteknolog (en uddannelse, hvor man lærer at formidle og forvalte naturtiltag), og jeg er i dag pga. migræne og skulderskader ledig fleksjobber, normeret til ca. ni timer.

Jeg bor på midtfyn sammen med min kæreste, tre katte, to hunde og i køreafstand står min hest. Disse dyr er med til at holde mig i god fysisk form og medfører, at jeg udover min kæreste får set nogle mennesker i hverdagen. 

Migræne har jeg lidt af siden barnsben, arvet fra mine forældre. Det er ikke en stationær størrelse, og min blev først rigtig slem, da jeg faldt ned af en trappe og kom alvorligt til skade med min skulder. 

De næste år blev min skulder værre og værre, og jeg blev opereret flere gange, og samtidig blev min migræne rigtig hyppig. Med årene har jeg fundet frem til, at visse bevægelser med min skulder kan fremkalde bølger af anfald. Men det er bevægelser, jeg umuligt kan undgå, og derfor går en omhyggelig planlægning af hverdagen hånd i hånd med medicin og alternativ behandling og kosttilskud. 

For at holde styr på den store mængde af muligheder og gode råd har jeg været aktiv til at sparre med andre patienter, og er i dag på Facebook administrator på tre store grupper om migræne og en skuldergruppe. Her har jeg brugt tid på at sortere i egne og andres råd og sætte dem i system på filer, der kommer mig og mange andre til hjælp. Og på grund af min uddannelse som laborant er det let for mig at forstå kemien og optagelsen af medicin og kosttilskud og vitaminer, og det hjælper mig til at prøve de for mig rette typer og mængder. 

Sygdom er og skal ikke være det eneste, jeg er, så udover det allerede nævnte, bruger jeg tid på at fotografere og elsker at læse romaner og tilegne mig viden indenfor mange forskellige genrer. En viden, jeg formidler videre via min Facebookprofil og min personlige hjemmeside. Og så elsker jeg at rejse og tage til koncerter. Jeg ser frem til at fortælle jer mere om mine erfaringer og min hverdag med sygdommen migræne. 

More

Duer ske-teorien til migræneramte?

En sjælden god dag ser jeg pludselig på vores hjem. Det roder, det er beskidt og trænger til en ordentlig omgang, hækken er ikke klippet, plænen ikke slået, taget et røget af stærekassen, og det regner og er november. Jeg har lyst til at smøge ærmerne op og lave det hele. Så jeg går i gang...

Continue reading
  122 Hits

Har du prøvet alternativ behandling?

Mange migrænikere har prøvet en eller flere former for alternativ behandling - akupunktur, massage, kraniosakralterapi, zoneterapi, hypnose, psykoterapi, kostvejledning og alt derimellem. Ofte i ren desperation, nogle gange på baggrund af andres erfaringer.

Continue reading
  268 Hits

Kosttilskud, part 2 - de måske egnede

I starten af min tid som skulderskadet begyndte jeg at spise 350 mg. E-vitamin (alfa-tokoferol). Hvorfor jeg begyndte, husker jeg ikke, blot husker jeg, at det oprindelige formål intet havde at gøre med migræne eller spændingshovedpine at gøre. Og de virkede ikke mod det oprindelige formål. Til gengæld holdt de min daglige spændingshovedpine væk. Og nedsætter antallet af migræneanfald.

Continue reading
  704 Hits

Virker kosttilskud på migræne?

Der er ikke mange producenter af kosttilskud, der ikke siger, at deres produkter har fantastisk virkning forebyggende mod migræne.

Continue reading
  1121 Hits

I fleksjob med migræne og manglende overskud

Jeg har fået arbejde. På Odense Universitet i fleksjob. Min arbejdstid er de 9 timer, jeg er visiteret til, og jeg startede for tre måneder siden.

Continue reading
  596 Hits

Maudes migræne var ikke migræne

Mange tror desværre stadig, at Maude fra Matador havde migræne, når hun gik i seng. Det passer ikke. Hun gik bare i seng og kun en enkelt gang i serien nævnes hovedpine i forbindelse med hende. For Maude havde ikke migræne, hun gik bare i seng, når tingene blev for meget.

Continue reading
  1311 Hits

Første skridt som migræniker: At lære sin migræne at kende

Jeg er for nylig startet i et projekt i forbindelse med jobsøgning i kommunen. Fordi egen læge ikke ville ordinere vederlagsfri fysioterapi.

Continue reading
  699 Hits

Systemfejl

Denne blog er skrevet fra brandsårsafdelingen på OUH. Og handler ikke om migræne alene, men om generelle systemfejl i sundhedsvæsenet, som man som patient må lære at håndtere.

Continue reading
  895 Hits

Isolation

Da jeg røg ned af trappen og blev sygemeldt med skulderskader, og min migræne blev hyppigere, føltes det lidt, som coronakrisen vist føltes for mange. Fra pludselig at snakke med mange mennesker hver dag og til kun at møde meget få, er der langt. Og det føles meget ensomt i de perioder, hvor man er sat udenfor alt og kun møder ekspedienten i Netto, og naboen, som man hilser på over hegnet. Og ellers bare går og venter på en behandling i sundhedsvæsenet.

Continue reading
  1219 Hits

Min migrænehistorie, del 2: livet som kroniker

Da jeg skulle til kraniosakralterapeuten tredje gang, var hans trappe glat, og jeg faldt uheldigt. Og det blev desværre startskuddet til et helt nyt liv for mig, et liv hvor migræne sideløbende med skulderproblemer blev en fast makker i min hverdag, og jeg har aldrig senere været i stand til at komme tilbage til at arbejde på fuld tid.

Continue reading
  769 Hits

Arven og barndommen - min migrænehistorie del 1

Hej alle jer på Propatienter. Jeg er ny blogger her og starter med at give jer min migrænehistorie. Jeg er et fæ til at fatte mig i korthed, så den bliver delt over to indlæg, først min barndom, senere migræne i voksenlivet. 

Continue reading
Tags:
  1108 Hits