Torben Nielsen, stomist og impotent

5 minutes reading time (1075 words)

Anne Sofie Boldsen Salicath er nu en ægte ledestjerne

Corona, kræft…kræft, corona…coronakræft, kræftcorona… Hmmmm – nå, ligegyldigt, bare jeg ka’ høste!

Han er en gnaven, usympatisk gammel fyr, som bare lusker rundt, uden at vi bemærker ham i den almindelige dagligdag. Han er der bare altid og uophørligt, evigt på udkig efter den næste – evigt i hælene på en eller anden, nogen eller noget.

Han skelner ikke, er ligeglad med social status, økonomisk trivialitet eller politisk, religiøs og seksuel overbevisning. Han tæller bare og lusker rundt, uden at vi bemærker ham, før det er for sent.

Tidspunkter er ligegyldige og helt uden mening – han ænser ikke tiden og tillægger den ikke betydning, som vi gør. Tiden forsvinder, tiden løber, og tiden stopper, uden at han ænser det mindste af en størrelse, som vi ikke forstår eller kan tøjle. Han er, han er ikke – han tager, han tager ikke. Han bor i det mørke, som mange frygter og holder sig fra, men som alle kigger ind i og overvældes.

Jeg bryder mig ikke om ham, men har for længst erkendt, at han er en del af mit liv og en del af alles liv – han er ikke ond som sådan men skal for evigt bære den opfattelse på sine skuldre og være taknemmelig til. Jeg ønsker ikke at være hans ven eller bekendt, jeg ønsker, at han holder sig langt fra mig og ikke opsøger mig i utide eller på anden måde involverer sig i mit liv. Han er lidt klam og usympatisk, så derfor må han meget gerne blive i sin skygge og trisse rundt uden mål.

Men desværre har han en ufravigelig og nødvendig mission inde i det mørke, som vi ikke altid forstår eller velsigner. Han er pålagt at udføre denne gerning uden omtanke for andet end gerningen og uden en følelse for andet end intetheden i gerningen – han næres af gerningens ulidelige meningsløshed og dystre væsen.

Når han kommer ud af mørket og lader dig vide, at du er fundet, blevet talt og skal høstes, forstår du det meningsløse og usagte i larmende detaljer uden at forstå en skid. Han kommer, han høster, og han forsvinder igen – mørket, som vi alle frygter at kigge ind i er hans trygge base, hans refugie og hans kongerige.

Vi ønsker ikke, at han kommer ud af mørket, vi synes, han skal blive derinde for altid, men han lister sig ud, han finder de næste, og han gør sin pligt, ligesom vi må gøre vores.

 

Den 30. marts 2020 viste han sit grimme fjæs og listede ud af mørket i al ubemærkethed. Han trodsede vore formaninger, vore bønner og vore håb som en diabolsk og utæmmet skabning fra helvede selv, der uden følelse eller kærlighed indtog lyset og gjorde det til mørke i al sin skånselsløshed.

Døden kom og tog vores elskede og smukke Anne Sofie Boldsen Salicath, som uselvisk og kærligt drog omsorg for hundredvis, ja tusindvis af kræftramte i vores FaceBookgruppe Repurposed Drugs mod kræft og andre grupper.

Anne Sofie var et helt specielt menneske, som helt dybt inde i hendes inderste havde en uselvisk, engageret og kærlig omsorg for alle, der havde brug for hende. Hun satte sig selv efter dem, som havde brug for hendes viden, erfaringer og hjælp – hun tog den enkelte i hånden og viste med al sin omsorg, at håbet ikke kan knægtes eller holdes nede.  

I den tid, vi havde fornøjelsen af at blive berørt af hendes inderste, kunne vi konstatere, at hun udlevede sit kald som læg,  og om nogen levede op til det løfte, hun sandsynligvis afgav med stor glæde og tilfredsstillelse.

Hun var læge helt ind i sin sjæl og på trods af en yderst kompliceret og livstruende lungekræft med lidet håb for eget liv, tog hun sig tid til at hjælpe andre mennesker i både mere og mindre livstruende kræftforløb. Hun var hele tiden klar til at hjælpe, inspirere og yde for den enkelte uden omtanke for egen sygdom.

Anne Sofie gjorde, hvad de fleste ville ønske, at de kunne – hun stræbte efter at være det håb, som vi alle har brug for i en situation, hvor vi ikke selv magter eller ønsker at være uselvisk, og hvor ingen kan klantre os for det. Hun skinnede som en ledestjerne på himmelvælvet og lyste for os alle på trods af sin egen situation.

En lille gruppe på fire blev til en større gruppe på 1.225 og Anne Sofie tog hver og en til sig med samme kærlighed og omsorg uden at gøre forskel. Hun lod alle få del i sin viden og søgte ny viden for at kunne dele den med alle og give håb for en bedre fremtid end givet af andre. Hun var utrættelig i sin vidensdeling og søgen gennem det seneste år i vores midte. Aldrig har jeg oplevet et menneske berøre så mange på så uselvisk en måde.

Anne Sofie vil altid være en del af vores forening – hun var en af grundlæggerne og brændte for udbredelsen af Repurposed Drugs. De sidste ord til os andre tre indeholdt ønsket om, at vi skulle fortsætte det gode arbejde og bringe Repurposed Drugs ind i den danske kræftbehandling – det lovede vi at fortsætte med, og det løfte vil vi holde.

Vi vil savne Anne Sofie helt vildt, men vi ved også, at hun vil være savnet stort i vores fællesskab, som heldigvis vokser hele tiden. Vi er meget taknemmelige over, at Anne Sofie valgte at grundlægge både FaceBookgruppe og forening sammen med os og vi vil ære hendes minde ved at holde fast i det spor, som vi alle fire aftalte, da vi grundlagde begge dele.

Anne Sofie Boldsen Salicath vil lyse på himmelvælvet til evig tid – hun er nu en ægte ledestjerne på himmelen, og vi vil alle kigge op til hende ind i mellem, når vi enten har brug for det eller ønsker at hilse på hende og vise vores taknemmelighed.

Hvil i fred, Anne Sofie – æret være dit minde.

 

Han skelner ikke, han er ligeglad med om det hedder corona eller kræft. Om det kaldes et uheld eller en sygdom – han tæller kun og høster, som han er pålagt. Døden vender tilbage til mørket, når han har høstet, og med sig tog han min smukke veninde i ly af natten og uden bamhjertighed. Jeg bryder mig ikke om ham og ser helst, at han forbliver i mørket men ved godt, at han er der, hele tiden!

På en skala fra 1 til 10, hvor 10 er bedst...
Karantæne. Corona. Pandemi. Hvad nu ?
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Søndag, 19. september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://propatienter.dk/