10 års jubilæum

Hold nu fast. Først rigtig godt nytår derude.

Det er mit 10 års jubilæum med diagnosen sclerose. Ja, det er vildt - 10 år siden jeg fik det stempel i panden.

Der måtte jeg samtidig lukke min frisørforretning. Jeg kunne ikke mere den gang. Jeg tabte mine redskaber, havde føleforstyrrelser og var TRÆT! Yderligere gik der 7.5 år derfra, før jeg blev tilkendt flex.
Så 35 år gammel dengang - kronisk syg ja tak.

Kan i huske mit sidste skriv inden jul? Med mit knæ? Ved I hvad, der er hurtig ekspedition : d

Det er en videokonsultation med egen læge kl 8 - henvisning sendt med det samme til ortopædisk - ny tid modtaget samme dag fra ortopædisk kl 15. Ja, det er rigtigt. Fra samtale til undersøgelse - 1 uge.
Det kalder jeg effektiv behandling.

Blev så MR-scannet lørdag d 19. december og fik svar via tlf: Det bliver et nyt knæ/knæprotese, for der er intet brusk tilbage. Det er slidt helt ned.

MEN : Jeg er for ung....... Hmmmmm enten er 'man' for ung eller gammel. Så det må jeg leve med, indtil den dag, at der er så store smerter, at der ikke er anden udvej. Slut med tunge squats og tung bentræning.

Det var ikke liiiiiige den melding, jeg havde brug for. Hvad skal jeg så finde på? Ja, i øjeblikket kan fitnesscentret ikke bruges.

Oveni alt dette, fik jeg så lige oveni trykket ribben i julen. ALDRIG.... ALDRIG har jeg prøvet noget så smertefuldt!!!! Noget så banalt som en gang træning med min hund skulle gøre udfaldet. Ja, jeg har jo ikke en bette hund - han vejer i skrivende stund 46 kg og er stærk som bare pokker!

Hvis jeg skal scleroserelatere dette indlæg, så måtte jeg kapitulere juledag og anden juledag.  Ikke at der var nogen decideret årsag, men hjernen og energien var helt væk! Kald det nedsmeltning....
Havde ellers en hyggelig jul mm, men måtte lige en tur på langs i to dage.
Det er jo hvad der sker, og sådan kan det være.

Så er Danmark lukket ned igen pga Hr Corona. Jeg har det fint med det faktisk. Jeg lider ikke nogen nød overhovedet. Hver morgen efter at hunden er luftet, går jeg mig en tur på godt og vel en time. Ro i hovedet, idéer, tanker bliver skabt her.

Selvom alt er lukket ned, havde jeg fornøjelsen at samles med 16 andre danskere fordelt i hele landet over et Zoom-møde.

Sangskriver Anika Aakjær og Nørrebro Teater skal opføre en forestilling netop omkring denne pandemi. Godt nok vil vi ikke blive nævnt ved navn i forestillingen, men vores historier vil blive 'genfortalt og sunget', og disse historier bliver samtidig gemt i Danmarks rigsarkiv til evig minde. Et absolut spændende møde.

Det at høre hvordan andre navigerer igennem denne anderledes tid, tanker gode som dårlige, oplevelser mm det var i den grad både positivt og skræmmende at høre. For vi har jo hver især vores strategier, overlevelsesmekanisme, mindset samt historie.

Jeg ville enormt gerne kunne være tilskuer på Nørrebro Teater, når denne forestilling skal opføres.

Den her vaccine mod Corona - hmmmmm den synes jeg godtnok er svær. Iflg neurolog bør jeg tage den. Jeg er jo på skalaen over / i risikogruppe efter de andre. Siger jeg ja, kan jeg håbe på, at det bare er det lille prik som ' det plejer' uden bivirkninger mm. Siger jeg nej, hvad sker der så?

Der er tale om vaccinepas, hvilket jo et eller andet sted fortæller, at hvis jeg IKKE får den her vaccine, bliver jeg afskåret fra ting eller muligheder. Nøj, jeg synes den er svær.
Jeg er med på ideen omkring flokimmunitet, bekæmpelse af vira, samfundet kan normaliseres... Men jeg er godtnok i vildrede.... Er jeg ene om det?

Jeg sætter min lid, til at Borgen gør det, der skal til. Så Danmark snart bliver normaliseret igen. Jeg tror dog IKKE på, at det bliver som tidligere. Jeg tror på, at nogle af de her tiltag vil følge os ud i fremtiden.

Som jeg siger tit: TRO PÅ LORTET.

ALT bliver godt igen.

Trivselsbil, handicapbil... og det usynlige handic...
Kol er ikke bare kol. Angst er også en del af pakk...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Søndag, 26. september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://propatienter.dk/