Kvindelige læger bruger mere tid sammen med deres patienter.

Derfor skal du sørge for at få en kvindelig læge

En ny amerikansk undersøgelse viser en markant større tilfredshed og færre genindlæggelser hos patienter behandlet af kvindelige læger.

På trods af, at de mandlige læger i USA i gennemsnit får otte procent højere løn end deres kvindelige kollegaer, er det kvinderne, der opnår de bedste resultater. Ældre patienter dør simpelthen sjældnere og bliver færre gange genindlagt, når de har været i kvindernes kyndige hænder.

Undersøgelsen uddyber ikke hvorfor, men tidligere undersøgelser viser, at kvindelige læger tilbringer mere tid sammen med patienterne, kommunikerer bedre og følger de kliniske retningslinjer oftere end deres mandlige kolleger.

Vi skal lære af kvinderne

Resultaterne bør tages alvorligt og ikke kun være med til at udligne lønforskellen, men bør også få de mandlige læger til at lære noget af kvinderne, så kvaliteten af den medicinske behandling bliver bedre i USA.

"Vi har brug for at se nærmere på forskellen af behandlingen, så vi kan forstå, hvorfor patienterne lever længere, når de bliver behandlet af en kvinde fremfor en mand, " siger Dr. Ashish Jha, professor i sundhedspolitik på Harvard T.H. Chan School of Public Health. Data fra en million medicinske patienter viste, at hvis mandlige læger opnåede de samme resultater som kvindelige læger, ville det årlige dødsfald af medicinske patienter alene falde med 32.000. Det er sammenligneligt med antallet af årlige dødsfald fra bilulykker i USA.

I undersøgelsen indgik de otte mest almindelige behandlinger af ældre patienter med sepsis, lungebetændelse, kronisk hjertesvigt og akut nyresvigt. Patienterne havde fire procent lavere risiko for at dø for tidligt og fem procent lavere risiko for at blive genindlagt inden for 30 dage, hvis de var behandlet af en kvindelig læge. Undersøgelsen tog højde for demografi og hvilke hospitaler lægerne arbejdede på, og Dr. Ashish Jha er ikke tvivl om, at resultaterne er troværdige. 

"Flere undersøgelser påpeger forskellen, fx viser en tidligere undersøgelse udført af Johns Hopkins universitets hospital, at de kvindelige praktiserende læger engagerer sig bedre i deres patienter end deres mandelige kollegaer. De har knap så travlt med at få dem ud af døren, tager sig mere tid til at tale med dem, og behandler dem i højere grad ud fra deres individuelle behov,” siger Dr. Ashish Jha, og supplerer: Det er ikke nyt at mere effektiv kommunikation er forbundet med højere patienttilfredshed og færre genindlæggelser.

Kilde: Statnews.com

Emner: behandling kvindelig læger genindlæggelser

Del artiklen med dine venner