Rettigheder. Viden. Inspiration

Antibiotika-middel kaldes tilbage

Lægemiddelstyrelsen kalder nu et antibiotika-middel tilbage, da nogle patienter, som har fået midlet, er blevet smittet med multiresistente bakterier.

Midlet hedder Dicillin Sandoz 500 mg kapsler, og patienter, som får det, skal gå på apoteket og få byttet medicinen. Lægemiddelstyrelsen understreger, at det er vigtigt, at man ikke afbryder sin behandling, men at man får ombyttet til et andet antibiotika-præparat. Apotekerne er informeret om, at de skal udlevere alternativ medicin, som ikke koster ekstra. Man behøver ikke at gå til lægen for at få en ny recept.

Meidicinen ombyttes, da Lægemiddelstyrelsen er blevet opmærksom på, at et mindre antal patienter, der er blevet behandlet med antibiotika-lægemidlet Dicillin 500 mg fra firmaet Sandoz, er blevet smittet med multiresistente CPO-bakterier, og at bakterien muligvis stammer fra lægemidlet.

Der er inden for fire måneder fundet ni bekræftede tilfælde hos patienter, som ikke har nogen relation til hinanden. Patienterne har fået konstateret bakterien i løbet af månederne fra oktober 2022 til januar 2023, og mistanken retter sig på nuværende tidspunkt imod et enkelt parti Dicillin, der er fremstillet i september 2022.

Mens det bliver undersøgt, om der er tale om et enkelt parti eller en større forekomst, har virksomheden Sandoz, der markedsfører lægemidlet, tilbagekaldt alle Dicillin-pakker og sat dem i karantæne.

 

Relateret artikel

Del artiklen med dine venner