Hvor lagde jeg hjernen?

josina-blog

Senfølgen kemohjerne har gjort mig så glemsom, at jeg er nødt til at notere alt muligt i min kalender. Alligevel glemmer jeg stadig vigtige aftaler og begivenheder.

En af mine senfølger efter kræft er den såkaldte kemohjerne, der både giver mig koncentrationsbesvær og dårlig korttidshukommelse. Det vides ikke, om kemohjerne opstår på grund af kemo, stråler eller hormonbehandling, stress eller kræften i sig selv. Jeg er ligeglad med, hvorfor jeg har fået kemohjerne. Jeg fokuserer mere på, at sådan er jeg nu, og derfor skal jeg gøre mig umage for at huske og multitaske.

Min kemohjerne har medført, at jeg har glemt aftaler, fødselsdage, navne, telefonnumre og endda samtaler, jeg lige har haft. Sådan var det i al den tid, jeg var i kemobehandling, og jeg tænkte, at det var godt, at kun det ville stå på under behandlingen. Jeg havde ikke forestillet mig, at denne tilstand kunne vare ved i mange år efter endt behandling. Men det gør den. Jeg har stadig svært ved at multitaske og koncentrere mig og have flere bolde i luften på én gang, og jo mere travlt, jeg har, jo mere driller min kemohjerne.

På et tidspunkt deltog jeg i et hjernetræningsprojekt, og det hjalp på min kemohjerne. Jeg fik mere selvtillid, fordi jeg oplevede, at jeg rykkede mig. Men træerne voksede ikke ind i himlen, og så sent som i forrige uge, talte jeg med en kvinde i fitnesscentret, der spurgte, om jeg kom igen i morgen. Det svarede jeg ja til. Hvortil en anden kvinde sagde: 'Nej, Josina, du kommer ikke i morgen, for du har lige fortalt mig, at du har planer med din familie'. Kvinden havde ret. Jeg havde planer med familien, men det havde jeg helt svedt ud – kort efter at jeg havde talt om det. I sådan en situation føler jeg mig ret Goofy-agtig. Min mand kan blive lidt irriteret over, at jeg er SÅ glemsom nogle gange. Jeg bliver også selv irriteret, og nogle gange bliver jeg helt skræmt over, hvor glemsom jeg er blevet.

Jeg gør mig ellers umage og skriver alle aftaler, foredrag, fødselsdage og telefonnumre ned, og jeg laver lange huskelister. Jeg har sat alle vigtige informationer i system og skrevet alt ind i min kalender, som jeg kigger i den hver aften før sengetid. Det har hjulpet mig med at få struktur på, hvad jeg har af opgaver og aftaler den næste dag.

Det er især, når min hverdagsrutine ændres, at jeg glemmer nye aftale. Men sådan er jeg nu. Og har jeg nævnt, at jeg rent faktisk gør mig umage?

Fange-arme og anden ondskab
Mit møde med psykiatrien startede med en følelse a...

Related Posts

 

Comments 1

Guest - Birgit Storm on fredag, 2. juni 2017 16:11

[*]

Already Registered? Login Here
Guest
mandag, 18. december 2017

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

 

Redaktionen

Redaktion

Chefredaktører

Kristian Lund
kristian@medicinsketidsskrifter.dk

Nina Vedel-Petersen
nina@medicinsketidsskrifter.dk

Redaktionschef

Helle Torpegaard
helle@medicinsketidsskrifter.dk

Research

Birgitte Gether
Jan Fuhs (automatiseret research)

Webmaster

Tilknyttede journalister

Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
Berit Andersen – hjerte-kar, psykiatri, sundhedspolitik
Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik
Louise Graa Christensen - diabetes, gastroenterologi
Sofie Stokholm Jakobsen - diabetes, gastroenterologi
Stine Mørkeberg - generelt, sundhedspolitik
Birgit Brunsted - onkologi, hjerte-kar, generelt
Lea Landsted - kultur, sundhedspolitik
Annette Hagerup - sundhedspolitik
Jette Marinus - respiratorisk
Grit Blok - dermatologi
Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
Maibrit Jürs - reumatologi
Pernille Marrot – Propatienter.dk, osteoporose, diabetes
Maiken Skeem – hjertekar, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
Birgitte Rask Sønderborg – generelt, sundhedspolitik
Annette Lausten - gastroenterologi
Anne-Line Budolfsen - sundhedspolitik

Om os

Om os

Privatliv og betingelser

Kontakt

Mail til redaktionen

Annoncer

Annonceformater
Kommerciel chef Anders From
Anders@medicinsketidsskrifter.dk
mobil: 29898690

Medicinske Tidsskrifters medier

www.medicinsketidsskrifter.dk
www.propatienter.dk
www.medicinsktidsskrift.dk
www.onkologisktidsskrift.dk
www.haematologisktidsskrift.dk
www.sundhedspolitisktidsskrift.dk
www.mstidsskrift.dk

Redaktionen

Redaktion

Chefredaktører

Kristian Lund
kristian@medicinsketidsskrifter.dk

Nina Vedel-Petersen
nina@medicinsketidsskrifter.dk

Redaktionschef

Helle Torpegaard
helle@medicinsketidsskrifter.dk

Research

Birgitte Gether
Jan Fuhs (automatiseret research)

Annoncer

Kommerciel chef Anders From

Anders@medicinsketidsskrifter.dk

mobil: 29898690

Tilknyttede journalister

Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
Berit Andersen – hjerte-kar, psykiatri, sundhedspolitik
Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik
Louise Graa Christensen - diabetes, gastroenterologi
Sofie Stokholm Jakobsen - diabetes, gastroenterologi
Stine Mørkeberg - generelt, sundhedspolitik
Birgit Brunsted - onkologi, hjerte-kar, generelt
Lea Landsted - kultur, sundhedspolitik
Annette Hagerup - sundhedspolitik
Jette Marinus - respiratorisk
Grit Blok - dermatologi
Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
Maibrit Jürs - reumatologi
Pernille Marrot – Propatienter.dk, osteoporose, diabetes
Maiken Skeem – hjertekar, sundhedsteknologi, sundhedspolitik
Birgitte Rask Sønderborg – generelt, sundhedspolitik
Annette Lausten - gastroenterologi
Anne-Line Budolfsen - sundhedspolitik

Om os

Om os

Privatliv og betingelser

Kontakt

Mail til redaktionen

Annoncer

Annonceformater
Kommerciel chef Anders From
Anders@medicinsketidsskrifter.dk
mobil: 29898690

Medicinske Tidsskrifters medier

www.medicinsketidsskrifter.dk
www.propatienter.dk
www.medicinsktidsskrift.dk
www.onkologisktidsskrift.dk
www.haematologisktidsskrift.dk
www.sundhedspolitisktidsskrift.dk
www.mstidsskrift.dk

Nyt fra Medicinske Tidsskrifter

Medicinsk Tidsskrift

Onkologisk Tidsskrift

Hæmatologisk Tidsskrift

MS Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift